Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιλήνη: Καταγγελίες της Κίνησης πολιτών για επιθέσεις σε βάρος μελών και της προέδρου της

Μυτιλήνη: Καταγγελίες της Κίνησης πολιτών για επιθέσεις σε βάρος μελών και της προέδρου της

«Να απομονώσουν τα ακραία αυτά στοιχεία, που διχάζουν την τοπική κοινωνία καλλιεργώντας το μίσος» καλεί με ανακοίνωση της η Κίνηση πολιτών

«Να απομονώσουν τα ακραία αυτά στοιχεία, που διχάζουν την τοπική κοινωνία καλλιεργώντας το μίσος» καλεί με ανακοίνωση της η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», δίνοντας στη δημοσιότητα χυδαίες ύβρεις, απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ, που δέχθηκαν μέλη της Κίνησης και προσωπικά η πρόεδρος της, με αφορμή επιστολή- δημόσια ανακοίνωση της «Συνύπαρξης» προς τις Αρχές για την παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία «Απελλή» Μυτιλήνης, όπου φέτος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και αιτούντες άσυλο κολυμβητές.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση τα μέλη της «Συνύπαρξης» αναφέρουν πως «καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται έντονα για την επιχειρούμενη διαστρέβλωση του ζητήματος είτε από μεμονωμένα άτομα (κυρίως με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο) είτε από κύκλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και παραθρησκευτικών, ξενοφοβικών οργανώσεων καθώς και πολιτών που παραπλανήθηκαν από διαστρεβλωμένους τίτλους και αναρτήσεις, όπου αναφέρονταν απίστευτα ψέματα, όπως ότι η Συνύπαρξη ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι »λαθρομετανάστες»(!), κ.ά.».

Με την ανακοίνωση τους δε διευκρινίζουν ότι «ο σταυρός δεν προϋπήρχε (όπως διαστρεβλωμένα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα) αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί» και επισημαίνουν:

«Τα μέλη του συλλόγου της Συνύπαρξης στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους από το 1998 στην υπόθεση της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού πάρα πολλές φορές συνεργάστηκαν με την εκκλησία (Τοπική, Οικουμενικό Πατριαρχείο και Καθολικούς) σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων.

Όλα αυτά τα χρόνια επίσης, τα μέλη της Συνύπαρξης προσπαθούν οι δράσεις τους να εναρμονίζονται με την τοπική κοινωνία και να μην προκαλούν αναιτιολόγητα.

Ασφαλώς και σέβονται την κοινή γνώμη και αγωνιούν όπως όλοι οι πολίτες του νησιού σήμερα για την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν οι αυξανόμενες ροές και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι ίδιοι, αλλά και οι «φιλοξενούμενοι» εδώ μετανάστες- πρόσφυγες. Σχετική η προχθεσινή επιστολή τους στον αρμόδιο υπουργό κ. Βίτσα με την οποία επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη απεγκλωβισμού, άμεσα, τώρα, των συσσωρευμένων στη Μόρια συνανθρώπων μας, όπως άλλωστε είχε ο ίδιος δεσμευτεί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024