Η απαράδεκτη ενέργεια του Μάρκο Φενάτι να πατήσει το φρένο του Στέφανο Μάντζι κατά την διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο για το Moto 2, προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φενάτι προκαλεί αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο Ιταλός αναβάτης απολογήθηκε σήμερα για την απερίσκεπτη πράξη του λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον αθλητικό κόσμο. Σήμερα το πρωί με καθαρό μυαλό, ευχόμουν να ήταν απλώς ένα κακό όνειρο. Σκέφτομαι τις στιγμές αυτές και πάλι, έκανα μια ελεεινή κίνηση, δεν ήμουν άνθρωπος. Ζητώ ξανά συγγνώμη από όσους με πίστεψαν και όσους πλήγωσα με τις ενέργειές μου».

Η μεταμέλεια του Φενάτι όμως δεν ήταν αρκετή ώστε να «σώσει» το όνομα του και το συμβόλαιο του. Η ομάδα του Marinelli Snipers αφού πρώτα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαχώρισε τη θέση της από την επικίνδυνη ενέργεια του Φενάτι, εν συνεχεία έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Επίσης η Forward Racing, η ομάδα με την οποία θα συνεργαζόταν από το νέο πρωτάθλημα ο Φενάτι, ακύρωσε τη συμφωνία λέγοντας συγκεκριμένα ότι είναι ανεπιθύμητος στην ομάδα τους.