Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές ΙΣΑ σε υπ. Υγείας για νέους περιορισμούς συνταγογράφησης

Αιχμές ΙΣΑ σε υπ. Υγείας για νέους περιορισμούς συνταγογράφησης

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικό κι επικίνδυνο το νέο μέτρο, συμπληρώνοντας ότι υποβαθμίζει την περίθαλψη του ασθενή

Για «νέα μείωση των ορίων συνταγογράφησης» από το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζοντας ότι τίθεται έτσι σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, βάσει του νέου ΦΕΚ ΦΕΚ 3663/28.8.2018, μειώνονονται κατά 20%, τα όρια στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, με μια «αντιεπιστημονική και αυθαίρετη» προσέγγιση που χρησιμοποιεί κριτήρια γεωγραφικά και οικονομικά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικό κι επικίνδυνο το νέο μέτρο, συμπληρώνοντας ότι υποβαθμίζει την περίθαλψη του ασθενή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόφαση που υπηρετεί λογιστικές σκοπιμότητες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, το συμφέρον του ασθενή και της δημόσιας υγείας. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, να σταματήσει να αντιμετωπίζει την υγεία με προχειρότητα και να βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς για να πιάσει τους στόχους που έχουν επιβάλει οι δανειστές».

Ο εξορθολογισμός των δαπανών θα επιτευχθεί θέτοντας τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και μέσω της θέσπισης πρωτοκόλλων διαγνωστικών – θεραπευτικών που αποτελούν αιτήματα του ιατρικού κόσμου, επισημαίνει ο ΙΣΑ.
Ο ΙΣΑ, που είχε προσφύγει από την πρώτη στιγμή κατά της αρχικής υπουργικής απόφασης που εισήγαγε το μέτρο του «πλαφόν» στη συνταγογράφηση, «θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση τα δέοντα, προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία», καταλήγει στην ανακοίνωσή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024