Απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εξέδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, τα ενδεχόμενα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε ξεκάθαρο ότι δε θα ζητήσει από τον κ. Πατούλη να συνεργαστούν. «Με την αναφορά αυτή ο ίδιος, πολύ σωστά έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές που μας είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν» απαντάει ο κ. Πατούλης.

«Για εκείνον, το δίλημμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοντέλο Πινοσέτ η στο μοντέλο Μαδούρο. Για μένα , το δίλημμα είναι:
Είτε να διαλέξουμε μεταξύ ενός υπέρ συγκεντρωτικού , γραφειοκρατικού και κομματικά ελεγχόμενου Κράτους , με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό είναι το μοντέλο κράτους του κ. Τσίπρα» εξηγεί

«Είτε να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο Κράτος, με αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ισχυρή , οικονομικά ανεξάρτητη και λειτουργικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους. Αυτό το μοντέλο κράτους που διεκδικεί η ΚΕΔΕ».

«Σέβομαι το αξίωμα που υπηρετεί ο κ. Τσιπρας και τον ίδιο προσωπικά, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω τη στήριξη του κόμματος του. Δεν την θέλω, δεν την επιδίωξα άλλωστε ποτέ» αναφέρει ο κ. Πατούλης στην ανακοίνωσή του.

«Πρώτον γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες διεκδικώντας τη στήριξη της κοινωνίας, και όχι των κομμάτων. Και δεύτερον, γιατί υπηρετούμε άλλη ιδεολογία. Εγώ δεν είμαι ούτε με το Μαδούρο, ούτε με τον Πινοσέτ. Είμαι με την αυτοδιοίκηση και με τους πολίτες» εξηγεί.

«Επίσης, έχουμε και μια ακόμη μεγάλη διαφορά. Εγώ είμαι αντίθετος με την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας , στο κράτος των Σκοπίων. Ας στηρίξει λοιπόν όποιον έχει τις ίδιες με αυτόν απόψεις στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

«Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος. Εγώ εμπιστεύομαι την κρίση τους και δεν την φοβάμαι, όπως την φοβούνται άλλοι που κυκλοφορούν νύχτα και κρύβονται πίσω από κλούβες και ΜΑΤ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας