Φρούριο η Θεσσαλονίκη με σιδερένιους φράχτες για την ομιλία Τσίπρα
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ανάμεσά τους και μέλη ειδικών υπηρεσιών, καθώς και στελέχη του FBI, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει drones και ελικόπτερο
Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη λειτουργία του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι πρωτόγνωρα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά.
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ανάμεσά τους και μέλη ειδικών υπηρεσιών, καθώς και στελέχη του FBI, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει drones και ελικόπτερο. Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια.
Η αστυνομία έχει τοποθετήσει δε, φράχτες παντού ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο, με την εικόνα μιας σιδερόφρακτης Θεσσαλονίκης μα παραπέμπει στην εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται περικυκλωμένη από τη δυσαρέσκεια και την οργή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, thessnews.gr, οι φράχτες ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Φράχτες έχουν επίσης τοποθετηθεί και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.
Ήδη, λίγο μετά τις 14:30 έχουν ξεκινήσει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την ΔΕΘ που πλέον είναι απροσπέλαστοι για τα ΙΧ.
- Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση του 25χρονου στην Πολίχνη
- Αποκλειστικό in: ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ θα διεκδικήσουν από κοινού ευρωπαϊκούς πόρους για τον αθλητισμό;
- Κατάσχεση 219 κιλών κάνναβης skunk από το Λιμεναρχείο Πειραιά – Τρεις συλλήψεις
- Οι Αθώοι: Η καθηλωτική εμφάνιση του Χρήστου Καλαβρούζου ως Ερημίτη
- Ρεπορτάζ από την Ιταλία εμπλέκει τον Σπανούλη με τον Άρη (pic)
- Χαρίτσης: Η ακρίβεια δεν είναι λογιστική άσκηση, το «πλαφόν» δεν περιορίζει τις αυξήσεις στις τιμές

