Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορεία του ΠΑΜΕ - Συλλαλητήρια συνδικάτων

Πορεία του ΠΑΜΕ – Συλλαλητήρια συνδικάτων

Ήδη στη συμβολή Εγνατίας με Αγίας Σόφιας έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ στη Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε να στήνονται τα πανό και η εξέδρα

Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος έκανε δηλώσεις.

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα» ανέφερε.

«Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι προσυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη από συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ομιλία του στις 19:00 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ήδη στην Εγνατία με Αγία Σόφιας έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ στη Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε να στήνονται τα πανό και η εξέδρα.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, καλούσαν στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει και προσυγκέντρωση για το Μακεδονίκο, καθώς στις 19:00 οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε στενό αστυνομικό κλοιό καθώς περίπου 3.500 αστυνομικοί «περιφρουρούν» την πόλη.

ΓΣΕΕ: Διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε

«Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία», είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

«Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: «ξεπάγωμα του μισθολογίου κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024