ΚΚΕ: Το δικαίωμα στην απεργία έχει μπει στο στόχαστρο ολόκληρου μηχανισμού
Σκληρή ανακοίνωση από το ΚΚΕ με αφορμή την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία», μιλώντας και για επιστράτευση φασιστοειδών
Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ με αφορμή την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία», μιλώντας και για επιστράτευση φασιστοειδών
«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για «την εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της Cosco».
«Είναι προφανές» επισημαίνει η ανακοίνωση, «ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες».
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με την μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που απ’ τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και απ’ την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε

