Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση διαγωνισμού για τα φωτοαντίγραφα στα δικαστήρια ζητούν οι εργαζόμενοι

Ανάκληση διαγωνισμού για τα φωτοαντίγραφα στα δικαστήρια ζητούν οι εργαζόμενοι

Ο διαγωνισμός προβλέπει την εκμίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

Την ανάκληση της προκήρυξης διαγωνισμού από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) ζητούν με αγωγή τους 20 εργαζόμενοι στα φωτοτυπικά μηχανήματα στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθήνας. Η αγωγή των εργαζομένων έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο.

Ο διαγωνισμός προβλέπει την εκμίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

Οι φωτοτύπες της πρώην Σχολής Ευελπίδων -κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στο Υπουργείο ‘Αμυνας – απασχολούνται για περισσότερα από 20 χρόνια στα δικαστήρια, με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο. Ήδη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από το έργο τους ενώ κάνουν λόγο για «φωτογραφικό διαγωνισμό».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ενάγοντες επιτηδευματίες: «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς, θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος, ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου».

Ο διαγωνισμός, που αφορά 5ετή εκμίσθωση χώρων στα κτίρια των δικαστηρίων, έχει ανακληθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο άναψε εκ νέου το πράσινο φως για την διεξαγωγή του, με τους εργαζόμενους να ζητούν και πάλι την ανάκληση του υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται η εκδίωξη τους από τα δικαστήρια, με την εμφάνιση των ίδιων ως παράνομων. Να σημειωθεί ότι ο ΔΣΑ ήδη έχει νοικιάσει 5 φωτοτυπικά μηχανήματα τα οποία σκοπεύει να τοποθετήσει στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, το οποία θα λειτουργούν με υπαλλήλους του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση δικηγόρων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024