Η συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη Μάριο Τόκα, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», αναβάλλεται.

Σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής, η συναυλία αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.

Το μουσικό ταξίδι στη σκιά των βράχων του Βύρωνα περιλάμβανε σπουδαίες μελωδίες του Μάριου Τόκα που «σημάδεψαν» το ελληνικό πεντάγραμμο. Τραγούδια για τον έρωτα, τις χαρές και τις λύπες. «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Θάλσσες», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Αννούλα του Χιονιά» και «Εξαρτάται». Τραγούδια της παρέας, της φιλίας των λαών. Τραγούδια για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η Εθνική μας μοναξιά», «Η δική μου η Πατρίδα» και «Πενταδάχτυλος».

Τα έργα του Μάριου Τόκα «γνήσια ελληνικά» με «μελωδίες που έχουν κάτι από τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ίδιο το βράχο του Άθω», όπως έγραψε ο μοναδικός Μίκης Θεοδωράκης θα ερμήνευαν οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Μπάμπης Στόκας και Βασίλης Σκουλάς.

Τους ερμηνευτές θα συνόδευε η ορχήστρα «Μάριος Τόκας» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Μπενέτου.