Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρεται πριν ξεπεράσει τη... μάνα του! [βίντεο]

Αποσύρεται πριν ξεπεράσει τη… μάνα του! [βίντεο]

Η ανακοίνωση εν πλω και ο ιδιαίτερος λόγος που αποσύρεται από το μπάσκετ ο Μπορίς Ντιαό

Με εκλεκτή παρέα, εν πλω και πριν ξεπεράσει τη… μάνα του ανήγγειλε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ο μπσκετμπολίστας Μπορίς Ντιαό.

Ο Γάλλος είναι ένας σπουδαίος αθλητής κι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αυτό το τελευταίο φάνηκε από τον τρόπο που επέλεξε για να πει το «αντίο» του στην ενεργό δράση. Στα 36 χρόνια του και μετά από μια πολύ πλούσια καριέρα γεμάτη διακρίσεις (χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σπερς) αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και δεν το ανακοίνωσε με μια ξερή γραπτή δήλωση στα social media ή όπου αλλού.

Μάζεψε τους δύο κολλητούς του, τον Ρόνι Τουριάφ και τον Τόνι Πάρκερ, με τους οποίους άρχισε να παίζει μπάσκετ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην περίφημη γαλλική σχολή μπάσκετ IΝSEP, τους έβαλε στο κότερό του και με θέα το ηλιοβασίλεμα έπιασε κουβέντα μαζί τους, την οποία βιντεοσκόπησε. Στο βίντεο διάρκειας περίπου 20 λεπτών αναγγέλλει το τέλος της καριέρας του, αλλά και τον βασικό λόγο ο οποίος τον οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει τώρα. Και ο οποίος είναι συγκινητικός.

Ο Ντιαό είναι γιος της Ελιζαμπέτ Ριφιό, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες σέντερ που έχει αναδείξει ποτέ το γαλλικό μπάσκετ. Σταμάτησε την καριέρα της έχοντας παίξει 247 φορές στην Εθνική ομάδα, αριθμό που έπιασε και ο Μπορίς στους πρόσφατους αγώνες των «παραθύρων» της FIBA. Όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο, θα μπορούσε να παίξει λίγο ακόμα και να σπάσει αυτό το ρεκόρ της μητέρας του. Όμως, όπως τονίζει, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να το κάνει! Έμεινε κι αυτός στις 247 συμμετοχές. Όσες και η μητέρα του…

Κατά τα άλλα, υποστηρίζει πως στόχος του πλέον είναι να γυρίσει τον κόσμο με το κότερό του, ενώ στο ίδιο βίντεο ακούμε και τον Τόνι Πάρκερ να λέει πως μόλις ολοκληρωθεί το διετές συμβόλαιο, που υπέγραψε πρόσφατα με τους Σάρλοτ Χόρνετς, θα αποσυρθεί κι αυτός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024