Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ σε ΠΓΔΜ: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να σας καλωσορίσει

Στόλτενμπεργκ σε ΠΓΔΜ: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να σας καλωσορίσει

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα, στηρίζοντας την προσπάθεια της σκοπιανής κυβέρνησης να «περάσει» το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη γείτονα. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους Σκοπιανούς να αποφασίσουν αν θα γίνουν μέλος της διεθνούς κοινότητας […]

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα, στηρίζοντας την προσπάθεια της σκοπιανής κυβέρνησης να «περάσει» το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη γείτονα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους Σκοπιανούς να αποφασίσουν αν θα γίνουν μέλος της διεθνούς κοινότητας με την ψήφο τους, σημειώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ».

«Εκτιμούμε τη σχέση με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, αποφασίζοντας αν θα είστε μέλος της διεθνούς κοινότητας, και εξαρτάται από τους πολίτες να αποφασίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά της διάρκεια άσκησης μονάδας ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων, παρουσία και της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Η χώρα σας έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές. Μέλη του στρατού σας έλαβαν μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, κάτι που δείχνει ότι έχετε ένα στρατό που συνεισφέρει στη διεθνή ασφάλεια» πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι έως στιγμής σε διαφορετικές αποστολές του ΝΑΤΟ έχουν συμμετάσχει 4.000 «μακεδόνες στρατιώτες». «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του «Μακεδονικού» στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία» υπογράμμισε.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024