Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραγουάη: Μεταφορά πρεσβείας στο Τελ Αβίβ - Αντίποινα από τον Νετανιάχου

Παραγουάη: Μεταφορά πρεσβείας στο Τελ Αβίβ – Αντίποινα από τον Νετανιάχου

Ως αντίποινα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, διέταξε το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη

Στο Τελ Αβίβ επαναφέρει την πρεσβεία της η Παραγουάη, ακυρώνοντας έτσι την απόφαση του τότε προέδρου Οράσιο Καρτές για την μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Η Παραγουάη θέλει να συμβάλει σε μια εντατικοποίηση των περιφερειακών διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας ευρείας, δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λουίς Αλμπέρτο Καστιλιόνι.

Ο Καρτές είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τον Μάιο. Ο διάδοχός του Μάριο Άμπντο, που είναι και αυτός μέλος του συντηρητικού κόμματος Colorado, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα.

Ως αντίποινα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, διέταξε το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη, μετά τη δήλωση της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής ότι αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από την Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ κρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την ασυνήθιστη απόφαση της Παραγουάης η οποία θα εντείνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024