Η Ναόμι Οσάκα εξασφάλισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open επικρατώντας με 2-0 της Λέρια Τσουρένκο.

Η 20χρονη τενίστρια χρειάστηκε μόλις 57 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανής με 2-0 σετ (6-1, 6-1) και να κλείσει θέση στην τελική τετράδα της διοργάνωσης. Η Οσάκα με τη νίκη της και την πρόκριση στην 4άδα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Γιαπωνέζα που προκρίνεται σε ημιτελικά ενός Γκραντ Σλαμ μετά την Κιμίκο Ντέιτ το 1996 (Γουίμπλεντον).

Στο αποψινό παιχνίδι με τη Λέσια Τσουρένκο η Οσάκα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Ηταν σοβαρή, πειθαρχημένη στο παιχνίδι της, ακολούθησε το πλάνο της και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Η 20χρονη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 winners και 11 αβίαστα λάθη και έχασε μόνο 7 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το ματς.

Παράλληλα, αξιοποίησε τα 4 από τα 7 μπρέικ πόιντ που δημιούργησε, φτάνοντας εύκολα στο 2-0. Αντίθετα, η Τσουρένκο ήταν υποτονική, δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να τελειώσει την αναμέτρηση με 31 αβίαστα λάθη.

Στον επόμενο γύρο η Οσάκα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντισον Κις – Κάρλα Σουάρες Ναβάρο, με την Αμερικανίδα να είναι το φαβορί για τη νίκη.