Μετά το επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού στο Μάτι στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η εξαφανισμένη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, οι κάτοικοι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό περιγράφουν τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και χτυπούν «καμπανάκι» για την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε μια επιστολή-κόλαφο προς τον πρωθυπουργό που αποκαλύπτουν σήμερα τα «Νέα», τα μέλη τα Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι  καταγράφουν όσα όσα δεν έχουν γίνει στην περιοχή από την κυβέρνηση και κωδικοποιούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι το Μάτι, έξι εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά δεν είναι κατοικήσιμο για τους εξής λόγους:

Για λόγους κινδύνων της υγείας των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στην περιοχή.
– Κίνδυνοι υγείας από την έλλειψη διάγνωσης των επιπτώσεων, ενημέρωσης των κατοίκων και λήψης μέτρων αντιμετώπισης της σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος (αέρας, έδαφος, πόσιμο νερό, θάλασσα,) από την καύση διαφόρων υλικών.

– Κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών από την έλλειψη κάδων και σχεδίου για την αποκομιδή απορριμμάτων, πολλών δε τοξικών (αμίαντος) και την έλλειψη ασφαλούς καθαρισμού των δρόμων, ιδιαίτερα στα σημεία όπου κάηκαν εκατοντάδες οχήματα αφήνοντας τοξικά κατάλοιπα.

Για λόγους κινδύνων ασφάλειας διαβίωσης των κατοίκων.
– Υψηλός κίνδυνος πλημμυρών από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται και τα οποία είναι άμεσης και κατεπείγουσας προτεραιότητας για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της εν όψει των αναμενόμενων βροχών λόγω της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου.

– Προχωρημένη διάβρωση του παραλιακού χωματόδρομου.

– Κίνδυνος ατυχημάτων, κλοπών και επιθέσεων προς τους κατοίκους από την έλλειψη δημόσιου φωτισμού (ούτε καν στη λεωφόρο Μαραθώνος).

Για λόγους ολοκληρωτικής καταστροφής των κατοικιών, του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών.
– Ελλειψη σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή

Για λόγους απουσίας οικονομικής ενίσχυσης και μέριμνας των πληγέντων πυροπλήκτων.
– Δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες από τη φωτιά κάτοικοι στο Μάτι τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για την προσωρινή ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών τους.

– Δεν έχει εκδοθεί νομοθετική διάταξη για τη φροντίδα και οικονομική ενίσχυση των δεκάδων εγκαυματιών και λοιπών ασθενών

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Γράψτε το σχόλιό σας