Τα λεφτά από το στρώμα πάνε… σε προθεσμιακές
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ, στο τέλος του περασμένου Ιουλίου φυσικά πρόσωπα είχαν τοποθετήσει σε προϊόντα προκαθορισμένης διάρκειας 44 δισ. ευρώ
Σημαντική βελτίωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα καταγράφεται μετά την κλείσιμο των τριών τελευταίων αξιολογήσεων, με τις οποίες ολοκληρώθηκε το μνημόνιο.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η άνοδος των υπολοίπων των προθεσμιακών λογαριασμών, η πορεία των οποίων αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους ποιοτικούς δείκτες αποτύπωσης της ψυχολογίας των καταθετών.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος του περασμένου Ιουλίου φυσικά πρόσωπα είχαν τοποθετήσει σε προϊόντα προκαθορισμένης διάρκειας 44 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφεται από τον Αύγουστο του 2015, λίγο δηλαδή μετά την επιβολή των capital controls.
Τους μήνες που ακολούθησαν, τα σχετικά μεγέθη εμφάνισαν έντονα πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες εάν δεν υπήρχε η αρχική απαγόρευση στο πρόωρο «σπάσιμο» προθεσμιακών καταθέσεων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Καλλιθέα: Η 37χρονη έγκυος κάλεσε μόνη της την αστυνομία όταν έφυγε ο σύντροφός της που την ξυλοκόπησε
- «Ελλάδα του 2035 με καθαρή πολιτική ματιά» – Το δεύτερο βίντεο στη σειρά «ΠΑΣΟΚ… άρα OnAir»
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Έπος: Τενίστρια πέταξε ρακέτα στον διαιτητή και… δεν τιμωρήθηκε (vid)
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)







































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442