
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές είναι σε επιφυλακή
Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο χάρτη θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τη Δευτέρα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο χάρτη θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων τα οποία υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Ιδιαίτερα, συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
- Χαλκιδική: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Ισπανία: Πυρκαγιά κοντά στο θέρετρο Κόστα Μπράβα καίει 22.000 στρέμματα
- «Τρέλα» από τους παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου για μία φωτογραφία με τον Μέσι (vids)
- ΕΛΑΣ: «Το κόμμα χρειάζεται και τη δική σου φωνή, οικοδομούμε από κοινού ένα μέλλον για όλες και όλους»
- Forbes: Bettors Wager $400K on Putin’s Fall by the End of 2026
- Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός – «Το Θέατρο σε ευγνωμονεί»
