Ολοσχερώς καταστράφηκε το μνημείο προσφύγων, που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, και βρισκόταν στην άκρη του μικρού λιμανιού της Θερμής, οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.
Οι δράστες μάλιστα αφαίρεσαν ακόμα και την τσιμεντένια βάση του. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πριν μέρες είδαν πλαστικά τμήματα του μνημείου να επιπλέουν στη θάλασσα.
Το μνημείο είχε στηθεί πριν από έξι περίπου χρόνια για τα θύματα παλιότερων ναυαγίων, οι σοροί των οποίων είχαν εκβραστεί στην περιοχή. Από τον Οκτώβριο του 2013 δε, πραγματοποιείτο εκεί τελετή μνήμης οργανωμένη από το δίκτυο «Welcome to Europe».
Πέρυσι το Νοέμβριο το μνημείο είχε δεχτεί βανδαλισμούς, καθώς είχε καταστραφεί από μαύρη μπογιά, που είχαν πετάξει άγνωστοι.
Όπως επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, στην περιοχή της Θερμής λειτουργεί ομάδα ακροδεξιών που στο παρελθόν έχουν κάνει μάλιστα και δημόσιες εμφανίσεις, εστιάζοντας τη δράση τους εναντίον της παρουσίας προσφύγων σε σπίτια, δωμάτια και ξενοδοχεία που έχουν ενοικιασθεί για τη στέγαση τους από οργανισμούς και ΜΚΟ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τοπικούς φορείς και αστυνομικές αρχές για την καταστροφή του μνημείου.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής