Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ.Λαζαρίδης: Δεν τελειώσαμε με τα Μνημόνια και την εποπτεία

Μ.Λαζαρίδης: Δεν τελειώσαμε με τα Μνημόνια και την εποπτεία

Δηλώσεις του συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την επιτακτική ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, υπογράμμισε ο Μακάριος Λαζαρίζης σε συνέντευξή του.

«’Ακουσα», είπε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», «τον πρωθυπουργό να λέει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Ο πολιτικός που διέλυσε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησε τους Έλληνες. Είναι τραγικό το ότι δεν έχει αντιληφθεί τι κακό έχει κάνει στη χώρα».

«Τελείωσε η δανειακή σύμβαση, μια αχρείαστη σύμβαση, και έρχεται ένα τέταρτο Μνημόνιο. Δυστυχώς, δεν τελειώσαμε με τα Μνημόνια και την επιτροπεία», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Κάθε τρεις μήνες η ελληνική οικονομία θα ελέγχεται από την τρόικα. Από 1η Ιανουαρίου 2019 έχουμε ψηφισμένες νέες μειώσεις συντάξεων. Από 1η Ιανουαρίου 2020 έχουμε ψηφισμένα μέτρα για μείωση του αφορολόγητου. Και έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το θράσος να μιλάνε πάλι για παροχές. Η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει πραγματικά χρειάζεται επενδύσεις. Και οι επενδύσεις δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν τους πιστεύει».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «θα είχε συντελεστεί από το 2015, εάν δεν μεσολαβούσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ». «Είναι», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «θράσος να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού όταν το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, που ήταν το 2014, από 1η Ιανουαρίου 2020 θα πάει στα 5.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μισθό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μας μιλάει για αυξήσεις στους μισθούς; Ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει σήμερα 317,6 ευρώ. Αυτή είναι η επιτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ».

Για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε: «Έχουμε καταθέσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Έχουμε όραμα για να βγάλουμε τη χώρα οριστικά από την κρίση. Σάς το περιγράφω με πολύ απλά λόγια. Περιλαμβάνει μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή δαπανών και το κυριότερο τη δημιουργία ενός λειτουργικότερου και αποτελεσματικότερου δημόσιου τομέα. Οι επενδυτές ζητάνε σταθερό φορολογικό σύστημα. Πάταξη γραφειοκρατίας και πιο απλές διαδικασίες αδειοδότησης των επενδύσεών τους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα στη Θάσο, κάποιος που θέλει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο να χρειάζεται δυο και τρία χρόνια για να πάρει την πολεοδομική άδεια».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024