Λίγα 24ωρα αφότου ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σταύρος Αραχωβίτης, φαίνεται πως πρόκειται να υλοποιήσει την υπόσχεση του, ωστόσο με ένα δικό του μοντέλο «εργασίας και μόσχθου», που έκανε από την πρώτη μέρα που πήρε το «τιμόνι» του υπουργείο, για αυξήσεις του εισοδήματος των αγροτών, αποκλείοντας ωστόσο τα μοντέλα «επιδοτήσεων άνευ προϊόντος».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αραχωβίτης, χαρακτήρισε «φούσκα» το μοντέλο των προηγούμενων ετών και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να γυρίσουμε σε τέτοια μοντέλα, που στον αγροτικό τομέα μεταφράζεται σε επιδοτήσεις άνευ προϊόντος, μια διαχείριση χρήματος χωρίς παραγωγή για τη χώρα».

«Ξεκινάει μία καινούργια, παραγωγική ημέρα για την Ελλάδα, που έχει να κάνει με την πραγματική παραγωγή» ανέφερε ο νέος υπουργός μιλώντας «Στο Κόκκινο» προσθέτοντας ότι «το νέο παραγωγικό μοντέλο, όπως το οραματίζεται η Αριστερά, είναι ένα μοντέλο της εργασίας, του μόχθου, της παραγωγής, της αμοιβής μέσω της εργασίας. Αυτό το μοντέλο κλήθηκα να υπηρετήσω».

Αναφέρθηκε επίσης και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, από την οποία έγινε ένα σημαντικό έργο, με τις πληρωμές που γίνονται την αναμενόμενη στιγμή να «είναι ένα από τα επιτεύγματα».

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και σε πολλές αλλαγές σε επίπεδο μέτρων, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας απλώς ότι «είμαστε κοντά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προηγείται ο πρωθυπουργός».

Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται ότι θα ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, με τους αγρότες να προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις ενόψει της ΔΕΘ τονίζοντας ότι δε δίνουν «ούτε μια μέρα ανοχής για να ενημερωθεί» στον νέο υπουργό.

«Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φαίνεται να γνωρίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και άρα περιμένουμε από αύριο κιόλας απτές αποδείξεις της δουλειάς του» είχαν ζητήσει συγκεκριμένα μέσω ανακοίνωσής τους την Πέμπτη οι αγρότες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο