Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναντήσεις Καλογήρου με εισαγγελείς και δικηγόρους

Συναντήσεις Καλογήρου με εισαγγελείς και δικηγόρους

Ο Μιχάλης Καλογήρου είδε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του ΔΣΑ

Εθιμοτυπικές συναντήσεις με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων Αθηνών (Πρωτοδικών και Εφετών), πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναμένεται να έχει επαφές και με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων και τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων.

Ειδικότερα ο Καλογήρου είχε σήμερα συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου καθώς και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κ. Δημήτρη Βερβεσό.

Αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα, ενώ την προσεχή Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου καθώς και με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιο Ράντο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ, ο κ. Καλογήρου πραγματοποίησε την πρώτη του εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Βερβεσό και «ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή συμβολικά, καθώς είναι ο ίδιος από ετών μέλος του Συλλόγου».

Στην ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρεται πως ο κ. Καλογήρου κατά τη συνάντηση «δήλωσε ότι αποτελεί πρώτιστο μέλημά του η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με το δικηγορικό σώμα». Μάλιστα, «στο πλαίσιο αυτό έκανε γνωστό ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την δημιουργία τριών Πρωτοδικείων στην Αττική, έχει ήδη αποσυρθεί, ενόψει και του ανασχηματισμού, και θα ακολουθήσει διάλογος για το ζήτημα».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ενόψει του νέου δικαστικού έτους, ο Υπουργός θα προβεί σε άμεσες ενέργειες ούτως ώστε να επιλυθεί η εκκρεμότητα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον ν. 4512/2018, από τις 17.10.2018».

Από την πλευρά του, ο κ. Βερβεσός, «συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του εκ μέρους του δικηγορικού σώματος για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και για την πρόθεση του Υπουργού να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διαμεσολάβησης».

Τέλος, κατά την συνάντηση του προέδρου του ΔΣΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης συζητήθηκαν επίσης «θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας των δικηγόρων, και ιδίως αυτά της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων και των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή στο Πρωτοδικείο Αθηνών» και «συμφωνήθηκε για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη και τη δικηγορία, να ακολουθήσει θεσμικός διάλογος».

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ζάκυνθο στις 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024