Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Απέναντι στην κατά κράτος ανώτερη Μπενφίκα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε βαριά ήττα στην Τούμπα (4-1), στη ρεβάνς των play off, έμεινε εκτός συνέχειας, αλλά θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στα γκρουπ του Europa League.
Από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ήθελε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Ελ Καντουρί με ωραίο σλάλομ βρέθηκε στα όρια της περιοχής αναγκάζοντας τον Γκριμάλδο να τον ανακόψει με φάουλ.
Στο 5′ Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς και Λιμνιός συνεργάστηκαν με «κλειστά μάτια» όμως η προσπάθεια του Έλληνα μεσοεπιθετικού κόπηκε την τελευταία στιγμή.
Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που άξιζε βάσει απόδοσης ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη μπαλιά στον κενό χώρο, από εκεί ο Μαουρίσιο έσπασε στον Πρίγιοβιτς και προ κενής εστίας ο Σέρβος έκανε το 1-0.
Ωστόσο οι Πορτογάλοι απάντησαν άμεσα με τον αρχηγό τους. Στο 20′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζαρντέλ νίκησε τον Βαρέλα στην εναέρια μονομαχία και με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε για τη Μπενφίκα.
Εμφανώς επηρεασμένος από το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του ο Πασχαλάκης έκανε ένα τραγικό λάθος στο 24΄θέλοντας να σώσει ένα κόρνερ για την ομάδα του. Η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του και έφτασε στον Σέρβι και υπό την απειλή ενός ακόμα γκολ ανέτρεψε τον Σέρβο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάλβιο και ευστοχώντας στο 26′ από τα 11 βήματα ανέτρεψε το σκορ.
Η αποσυγκέντρωση του ΠΑΟΚ στην άμυνα συνεχίστηκε με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φάση του 40′ όταν ο Πίτσι με χαρακτηριστική ευκολία βρέθηκε στη γραμμή της περιοχής και με άριστο σουτ έκανε το 3-1 για τους Πορτογάλους.
Ο εφιάλτης του «δικέφαλου» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ζαρντέλ ξανά από στημένη φάση κέρδισε τον Βαρέλα και τον ανάγκασε σε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα. Ο Μπιρχ δεν δίστασε και έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι. Ο Σάλβιο ήταν ξανά εύστοχος και στο 49′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του.
Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση ουσιαστικά είχε κριθεί οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να πιέζουν για ένα τέρμα.
Στο 51′ ο Πρίγιοβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου σε μια προσπάθεια να μειώσει.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μια ανατροπή του Ουάρντα εντός περιοχής στο 69′, ωστόσο ο Μπριχ ήταν κοντά στη φάση και δεν υπέδειξε παράβαση.
Ο Βλαχοδήμος στο 86′ με δύο φανταστικές επεμβάσεις απέναντι σε Πέλκα και Σακόφ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γερμανός διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.
Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Μάτος στο 76΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα
Στις καθυστερήσεις του αγώνα γλίτωσε τον ένα βαθμό η Μπράιτον που πήρε το 1-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ, χάρη σε γκολ του Ρουτέρ. Συμμετοχή σε αυτό είχε και ο Μπάμπης Κωστούλας, ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.