
Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα απειλούνται από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ
Τα συγχαρητήριά του στους επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος τόσο στους επιτυχόντες όσο και σε όσους «απέτυχαν» σημείωσε ότι «η ζωή είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, η οποία τονίζει πως «υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης».
«Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση δείχνουν ότι o υπουργός αντί να επιλύσει τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης τα μεταφέρει από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια.
Έτσι, υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο.
- Πού θα πάτε το τριήμερο; Ό,τι κι αν διαλέξετε, η νέα σας βαλίτσα βρίσκεται στα καταστήματα ΑΒ!
- Τασούλας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων – Σημάδεψε ανεξίτηλα τον Ελληνισμό
- Λυών – Μπαρτσελόνα: Ο τελικός του UEFA Champions League Γυναικών στο MEGA News
- Στέλιος Ρόκκος: Παντρεύεται η 26χρονη κόρη του τραγουδιστή – Η μυθική πρόταση γάμου
- Φάμελλος: Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει σε ενωτικό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές
- Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Αρταίων