Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί o Τσίπρας επέλεξε την Κατερίνα

Γιατί o Τσίπρας επέλεξε την Κατερίνα

Μας έλεγαν για αριστερά ανοίγματα, ή έστω κεντροαριστερά στον ανασχηματισμό

Μας έλεγαν για αριστερά ανοίγματα, ή έστω κεντροαριστερά στον ανασχηματισμό. Τελικά φάνηκε πως τούτη η κυβέρνηση δεν είχε πάγκο. Αντί αριστερών ανοιγμάτων, περιορίστηκε σε μία γαλάζια βουλευτή που είχε διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Παπακώστα και μάλιστα δημιούργησε για χάρη της και υφυπουργείο. Το υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο πλέον είναι γυναικεία υπόθεση με την Ολγα Γεροβασίλη υπουργό.

Έτσι δικαίως ορισμένοι ονόμασαν τον ανασχηματισμό «Ανασχηματισμό Παπακώστα», όπως θα μπορούσαν να τον ονομάσουν «ανασχηματισμό Μαριλίζας», «ανασχηματισμό Νοτοπούλου» (διευθύντρια του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη) ή ανασχηματισμό «Μυρσίνης Ζορμπά». Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει θα πρέπει να τα ξεχάσουμε τα παραπάνω και να τον πούμε τον ανασχηματισμό ως «ανασχηματισμό Καλογήρου». Είναι ο Μιχάλης Καλογήρου νέος υπουργός Δικαιοσύνης, νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε τη θέση του Στ. Κοντονή

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο 43χρονος δικηγόρος κ. Καλογήρου αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και το περιβόητο νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου που άνοιξε το δρόμο για την υφ όρων απόλυση του συγκεκριμένου καταδίκου. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo» – Είχε εκπονήσει τα νομοσχέδια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τις τηλεοπτικές άδειες.

Ένα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν στην Ηρώδου Αττικού μου σφύριξε ότι ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε την Κατερίνα Παπακώστα στην κυβέρνηση όχι τόσο επειδή τον ένοιαζε η διεύρυνση του κόμματος προς την Κεντροδεξιά, αλλά (και εδώ είναι το μυστικό) για να αυξήσει κατά ένα βουλευτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα έρθει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Κατερίνα Παπακώστα ως υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να ψηφίσει την συμφωνία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024