Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στην περιπέτεια των 875 επιβατών [εικόνες]

Τέλος στην περιπέτεια των 875 επιβατών [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των επιβατών

Περιπέτεια εν πλω έζησαν τη νύχτα οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περίπου στις 4.00 π.μ. και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 7.00.

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών.

Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024