Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στην Ύδρα από το μπλακ άουτ - Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Χάος στην Ύδρα από το μπλακ άουτ – Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι και καταστηματάρχες

Σε χαοτική κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η Ύδρα καθώς από χθες τα ξημερώματα τουρίστες και ντόπιοι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πώς «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018»

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ξαφνικά το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι. Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Την ίδια στιγμή,  έντονος είναι ο εκνευρισμός των κατοίκων και των τουριστών. Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν αφετέρου χάλασαν όλα τα προϊόντα που διέθεταν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε. Είπε πάντως ότι υπάρχουν υποψίες ότι το πρόβλημα προέκυψε από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό και ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετώπιζαν βλάβη.

Ο κ. Κουκουδάκης τόνισε ακόμα πως το στοίχημα είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί. Ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι τηγν Κυριακή σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στο Λιμάνι της Ύδρας με τουρίστες να επιθυμούν να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από το νησί.

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Ύδρας και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 140,6 αποτύπωσε τις δραματικές ώρες που περνά το νησί του Αργοσαρωνικού.

«Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».

Να σημειωθεί ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε μια υδροφόρα.

Κανονικά τα δρομολόγια

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα, διευκρινίζει το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «ΓΑΥΔΟΣ», με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διευκρινήσεις από ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024