Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνιοι: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό του Τραμπ

Παλαιστίνιοι: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό του Τραμπ

Κίνηση που «στρέφεται κατά της ειρήνης» χαρακτηρίζει στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να διακόψει την οικονομική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Ο απεσταλμένος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στην Ουάσιγκτον, ο Χουσάμ Ζομλότ, κατήγγειλε την Παρασκευή την ακύρωση της χορήγησης βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους Παλαιστίνιους, κρίνοντας πως η κίνηση στρέφεται «εναντίον της ειρήνης».

O Τραμπ ακυρώνει την οικονομική βοήθεια σε Παλαιστίνιους

«Αυτή η κυβέρνηση οδεύει να κατεδαφίσει το αμερικανικό όραμα και την αμερικανική δέσμευση δεκαετιών στην Παλαιστίνη. Μετά την Ιερουσαλήμ και την UNRWA, αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να επιβεβαιώνει την εγκατάλειψη της λύσης των δύο Κρατών και την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας εναντίον της ειρήνης του Νετανιάχου», τόνισε ο Ζομλότ σε ανακοίνωσή του.

«Η μετατροπή της ανθρωπιστικής και της αναπτυξιακής βοήθειας σε εργαλείο πολιτικού εκβιασμού δεν θα έχει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Βλέπουν προσπάθεια εξαναγκασμού

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι περικόπτει δραστικά τη συνεισφορά της στον προϋπολογισμό του Γραφείου Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Παλαιστινιακή Αρχή έχουν παγώσει μετά την απόφαση Τραμπ, στα τέλη του 2017, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πολλοί παρατηρητές βλέπουν στις αμερικανικές αποφάσεις για διακοπή της οικονομικής βοήθειας προσπάθεια άσκησης ασφυκτικής πίεσης στην Παλαιστινιακή Αρχή ώστε να αναγκαστεί να αποδεχθεί το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο έχει εξαγγείλει ότι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024