Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Στόχος της ΝΔ να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

Αχτσιόγλου: Στόχος της ΝΔ να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

Επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής και στόχευσης της ΝΔ να υπονομεύσει και να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου στη δήλωση του Κ.Μητσοτάκη «στα Νέα» περί κατάργησης του ν.Κατρούγκαλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι πολιτική στόχευση και επιλογή της ΝΔ είναι η υπονόμευση και η απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του «στα Νέα» ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.

Η υπουργός επικαλείται μάλιστα δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ «για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων» όπου «το κλειδί είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», αλλά και του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ και του τομεάρχη Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα για την αναγκαιότητα καθοριστικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο Ασφαλιστικό.

«Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη συνεπάγονται την επιστροφή του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, αναξιοπιστίας και ελλειμμάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους λίγους» τονίζει η υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «στον αντίποδα των σχεδιασμών τους, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη διαρκή ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου 4387/16, όπως δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής και στόχευσης της ΝΔ να υπονομεύσει και να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πριν λίγο καιρό, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ (29/05/2018) ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε «για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων» όπου «το κλειδί είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».

Ο κ. Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, πριν λίγες μέρες δήλωνε σε συνέντευξή του (Insurance World 13/08/2018) ότι «συνταξιοδοτικό χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν υπάρχει» και περιέγραψε τα βήματα ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης από τη ΝΔ.

Υπερηφανεύτηκε μάλιστα που «στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικού παρόχου ασφάλισης και υγείας, σε ποσοστό 63,7%».

Ο κ. Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, υποσχέθηκε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (7/6/2018) ένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και αυτό δεν είναι είδηση. Το επιβεβαιώνει και η πολιτική που εφάρμοσε και χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές.

Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη συνεπάγονται την επιστροφή του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, αναξιοπιστίας και ελλειμμάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους λίγους.

Στον αντίποδα των σχεδιασμών τους, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη διαρκή ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετατρέψει το θηριώδες έλλειμμα που παρέλαβε σε πλεόνασμα, έχοντας διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, εξοφλώντας τις εκκρεμείς συντάξεις, και αποκαθιστώντας αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι πίσω μας και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για επιστροφή σε αυτές θα παραμείνουν ασεβείς πόθοι».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024