Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος: Να σέβεται η Τουρκία την ελληνική Δικαιοσύνη

Κουμουτσάκος: Να σέβεται η Τουρκία την ελληνική Δικαιοσύνη

«Ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιθυμητές φιλικές σχέσεις των χωρών μας» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, απαντώντας στον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν υπηρετούνται με συνεχή εμπρηστική ρητορεία και επιθέσεις κατά της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας στον εκπρόσωπο του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αναφορικά με τους οκτώ τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας και την απόφαση της Δικαιοσύνης, τόνισε πως «ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιθυμητές φιλικές σχέσεις των χωρών μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP είχε κάνει λόγο για «ντροπιαστική απόφαση», η οποία προστατεύει τους οκτώ «πραξικοπηματίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προστασία πραξικοπηματιών μέσω δικαστικών αποφάσεων είναι η πιο επαίσχυντη πράξη που μπορεί να πράξει μία χώρα», ενώ αποτελεί «πολύ πιο σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συγκριτικά με την υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Αξίζει σημειωθεί πως το ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο – απάντηση στην παραληρηματική επίθεση Τσελίκ τόσο κατά της Ελλάδος όσο κατά και της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024