Το αρχιτεκτονικό στούντιο «Nina Maritz Architects» εμπνεύστηκε από τα εκατοντάδες ναυάγια, που πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της ακτής Skeleton της χώρας, όταν σχεδίαζαν αυτή την ομάδα απομακρυσμένων ξενώνων.

Το Shipwreck Lodge βρίσκεται κοντά στην ξηρή και άγονη περιοχή του ποταμού Hoarusib στην περιοχή των ακτών του Ατλαντικού που ονομάζεται «Coast Skeleton», η οποία εκτείνεται περίπου 300 μίλια επάνω στη δυτική άκρη της Ναμίμπια.

Η εταιρεία Nina Maritz Architects, η οποία εδρεύει στην πρωτεύουσα της χώρας, Βίντχουκ, σχεδίασε το πολυτελές κατάλυμα με 20 κρεβάτια για μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία του τοπικού ταξιδιωτικού γραφείου Trip Travel.

Το καταφύγιο βρίσκεται ανάμεσα σε λευκούς αμμόλοφους που «συγκρούονται» απότομα με τον ωκεανό και φιλοξενούν διάφορα είδη ζώων, όπως καφέ ύαινες, λιοντάρια της ερήμου, ελέφαντες και καμηλοπάρδαλη.

Το Shipwreck Lodge στοχεύει να παρέχει υψηλό επίπεδο άνεσης και εξυπηρέτησης σε αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. «Προσπαθώντας να καταγράψουν την αίσθηση της σκληρότητας και της ερήμωσης που έπληξαν τους επιβάτες και τους ναυτικούς που γνώρισαν παλαιότερα, οι ξύλινες καμπίνες σχεδιάστηκαν για να φαίνονται σαν σπασμένα κομμάτια πλοίων» εξήγησαν οι αρχιτέκτονες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο