Μετά τον ΠΑΟΚ που απέσπασε μια πολύτιμη ισοπαλία στο Ντα Λουζ από την Μπενφίκα και η ΑΕΚ έκανε το εκτός έδρας αποτέλεσμα που ήθελε στη Βουδαπέστη με τη Βιντεότον.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, χωρίς να εντυπωσιάσει, εκμεταλλεύτηκε το από το πρώτο εικοσάλεπτο αριθμητικό της πλεονέκτημα και για περίπου σαράντα λεπτά κυριάρχησε: θα μπορούσε να έχει κερδίσει και με μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 1-2.

Από την άλλη είναι κάπως ανησυχητικό ότι όταν έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μπακασέτα, δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη. Μια εξήγηση είναι ότι όταν ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα να χάσει και πιέζει, βγαίνοντας μπροστά, καμιά φορά μπορεί να συμβούν τα απίθανα.

Η Βιντεότον στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο προσπάθησε να ισοφαρίσει και έχασε ευκαιρίες, αλλά η γενική της εικόνα δεν δικαιολόγησε τη συμμετοχή της στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ: αν έκανε κάποιο θαύμα και έφτανε στους ομίλους θα ήταν ένας συνηθισμένος σάκος του μποξ – μια ομάδα απέναντι στην οποία όλοι θα έκαναν καλές προπονήσεις. Η ΑΕΚ, που έχει συμπληρώσει 13 ματς χωρίς ήττα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι σαφώς ανώτερη. Εκανε τη δουλειά της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ