Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκωτία: Δωρεάν προϊόντα υγιεινής για κορίτσια σε σχολεία και πανεπιστήμια

Σκωτία: Δωρεάν προϊόντα υγιεινής για κορίτσια σε σχολεία και πανεπιστήμια

Ποσοστό της τάξης του 45% των κοριτσιών στη Σκωτία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει χαρτί τουαλέτας ή άλλες εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου του επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα υγιεινής

Δωρεάν προϊόντα υγιεινής, όπως σερβιέτες και ταμπόν, θα διανείμουν με την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια οι αρχές στη Σκωτία, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η λεγόμενη «άγνοια αγοράς παρόμοιων προϊόντων λόγω έλλειψης χρημάτων» σε μία χώρα όπου σχεδόν ένα στα δύο κορίτσια καταφεύγει στην χρήση εναλλακτικών λύσεων, όπως χαρτί τουαλέτας, κάλτσες ακόμα και εφημερίδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Σε μια χώρα τόσο πλούσια όσο η Σκωτία, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο καθένας θα πρέπει να αγωνίζεται για την αγορά βασικών προϊόντων υγιεινής» υποστήριζουν οι αρμόδιες αρχές.

Ποσοστό της τάξης του 45% των κοριτσιών στη Σκωτία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει χαρτί τουαλέτας ή άλλες εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου του επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα υγιεινής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International.

Σε όλη τη Βρετανία, το πρόβλημα επηρεάζει το ένα στα 10 κορίτσια και έχει αυξηθεί σύμφωνα με τον αριθμό των φτωχών και τη χρήση των τραπεζών τροφίμων. Μια βρετανική εταιρεία κατασκευής προϊόντων υγιεινής καταχώρισε αυτό το μήνα διαφημίσεις στις εφημερίδες με το σλόγκαν « φτιάξε τη δική σας» σερβιέτα, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το κοινό.

Χρηματοδοτώντας αυτά τα προϊόντων και βάζοντάς τα δίπλα σε άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης στις δημόσιες τουαλέτες, όπως χαρτί τουαλέτας και σαπούνι για τα χέρια τα κορίτσια δεν θα ντρέπονται πια, όπως λένε τα ίδια συχνά, εκτιμούν οι αρχές.

Εκπρόσωποι κοινωνικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων υποστηρίζουν οτι οι κυβερνήσεις οφείλουν να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην έλλειψη εκπαίδευσης. Να μάθουν τα κορίτσια πως λειτουργεί το σώμα τους και οτι η περίοδος είναι κάτι απόλυτα φυσικολογικό.

Σε πολλές χώρες η έμμηνος ρύση θεωρείται ντροπή. Παγκοσμίως περίπου 1.25 δισ γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα κατά την έμμηνο ρύση, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης WaterAid. Μερικά κορίτσια χάνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου και τελικά εγκαταλείπουν το σχολείο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024