Στη Σκωτία μετέβη απόψε ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, ο οποίος από τα τέλη Ιουλίου βρίσκεται στο Βέλγιο, μετά την απόσυρση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των ισπανικών αρχών.

Ο καταλανός πολιτικός αναμένεται να δώσει το «παρών» σε συνέδριο, στο περιθώριο του φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα». Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο ταξίδι του Πουτζδεμόντ αφότου εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο.

«Προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εδιμβούργο, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες» ανέφερε η Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε ένα συνέδριο του Διεθνούς Φόρουμ Πέτα από τα Σύνορα, κατόπιν πρόσκληση των οργανωτών.

Το φεστιβάλ δεν έχει ακόμη τροποποιήσει το πρόγραμμά του στον ιστότοπό του όπου εξακολουθεί να αναφέρει ότι στη συζήτηση θα δώσει το παρών ο νυν πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα, στενός συνεργάτης του Πουτζδεμόντ.

Σημειώνεται ότι η ισπανική δικαιοσύνη έχει αποσύρει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς η γερμανική δικαιοσύνη, όπου βρισκόταν πρωτύτερα ο Πουτζδεμόντ, έκανε δεκτή μόνο την κατηγορία για οικονομικές παραβάσεις, απορρίπτοντας το σκέλος της πρόκλησης ένοπλης βίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο