
Τις προθέσεις των ΗΠΑ διερευνά το Κρεμλίνο
«Συνεχίζεται η επιδείνωση των διμερών σχέσεων» ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Τις σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξετάσει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας πως θέλει να καταλάβει αν οι ΗΠΑ έχουν την πολιτική βούληση να συνεργαστούν με την Ρωσία, ενόψει της αυριανής συνάντησης στην Γενεύη του Αμερικανού συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον με τον Ρώσο ομόλογο του Νικολάι Πατρούσεφ.
Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συζήτησε την κατάσταση και τις βασικές αιτίες που προκαλούν τριβές στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον καθώς και την κατάσταση στην Συρία.
Αναφερόμενος στις προσδοκίες από αυτή την συνάντηση ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν και να διερευνήσουν τα σημεία στα οποία μπορούν να συνεργασθούν υπό το φως της επιδείνωσης των διμερών σχέσεων.
«Συνεχίζεται η επιδείνωση των διμερών σχέσεων, πρέπει να διερευνήσουν τα σημεία συνεργασίας, καθώς και να κατανοήσουν αν υπάρχουν τέτοια σημεία και αν οι συνομιλητές μας έχουν την βούληση για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα που θα συζητήσουν αύριο Μπόλτον και Πατρούσεφ, είπε ότι «τα ζητήματα είναι πολλά και είναι ζητήματα οξύτατα».
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές



