Νέες απειλές από Σαλβίνι: Θα στείλω πίσω τους πρόσφυγες στη Λιβύη
«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και όταν είναι αρκετά, είναι αρκετά»
Νέες απειλές κατά των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ματεό Σαλβίνι, λέγοντας πως «θα τους γυρίσει πίσω στη χώρα τους»
Την ίδια ώρα 170 πρόσφυγες παραμένουν αυτή τη στιγμή σε ένα πλοίο στην Κατάνη, στη Σικελία, καθώς τους έχει απαγορευτεί από τις ιταλικές αρχές να αποβιβαστούν.
«Είτε η Ευρώπη αρχίσει να υπερασπίζεται σοβαρά τα σύνορά της και να μοιράζεται την υποδοχή των μεταναστών είτε εμείς θα ξεκινήσουμε να τους στέλνουμε πίσω στα λιμάνια απ’ όπου έφυγαν» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι.
«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και όταν είναι αρκετά, είναι αρκετά» κατέληξε ο υπουργός.
Περίπου 170 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti που έφθασε στο λιμάνι της Κατάνης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για μια «τεχνική στάση» χωρίς να τους έχει επιτραπεί να αποβιβαστούν, πέντε ημέρες μετά τη διάσωσή τους.
Σε άλλη του ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, επισκεπτόμενος ένα κέντρο φιλοξενίας ανέφερε, δεδομένου ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων σε αυτό, «λιγότερου μετανάστες, λιγότερα σκουπίδια».
«Σύντομα το μεταναστευτικό κέντρο του Mineo θα περάσει από 3 χιλιάδες σε 2400 επισκέπτες, μειώνοντας το ημερήσιο κόστος ανά μετανάστη από 29 σε 15 ευρώ, με εξοικονόμηση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα χρόνο! Ο τελικός στόχος παραμένει το κλείσιμο» ανέφερε στο Tweet.
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία


