Ταξιδιωτικά έγγραφα αποκτά ο πρώτος τούρκος αξιωματικός
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο το οποίο του είχε χορηγηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τον τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, με τη δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο το οποίο του είχε χορηγηθεί.
Η ομόφωνη απόφαση (1694/18) λύνει πιλοτικά όλα τα νομικά θέματα της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών. Η σημερινή συνεδρίαση μάλιστα του ΣτΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας δημοσιεύθηκε η απόφαση, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη ο οποίος ήταν από τους νομικούς παραστάτες.
Το σκεπτικό
Η βάση πάνω στην οποία κινήθηκε η Ολομέλεια είναι πως δεν αποδείχτηκε ότι ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών. Μάλιστα γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του ότι διέπεται από τις αρχές του Δυτικού Πολιτισμού και ότι ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών.
Μάλιστα, η πολυσέλιδη απόφαση επικαλείται τη συνθήκη της Γενεύης.
Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό αναφέρει πως «από κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο τούρκος αξιωματικός υπήρξε μέλος της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και την διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάσει περιπτώσει εγνώριζε την οργάνωσή του».
- Ο Έλον Μασκ φτιάχνει το δικό του τρέιλερ της Ιλιάδας και προκαλεί το Χόλιγουντ – «Θέλετε την πλήρη ταινία;»
- Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτική συμφωνία, αν και η Ουκρανία κάνει αμοιβαίους συμβιβασμούς
- Σουηδία – Ελλάδα: Το εξαιρετικό πλασέ του Τσιμίκα για το 1-0 της Εθνικής (vid)
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο – Αποτυχημένος ο Μητσοτάκης
- Έχασε τον διάσημο σκύλο του, βρήκε ότι έγινε τροφή σε εστιατόριο – Σοκ για influencer με 1,5 εκατ. followers
- Ρουμανία: Ο πρόεδρος Νίκουσορ Νταν διόρισε πρωθυπουργό τον σύμβουλό του και ευρωβουλευτή Εουτζέν Τομάκ



