
Μάτι: Ξεπερνούν τα 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις ασφαλιστικών εταιριών
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)
Σε 33,7 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστον υπολογίζονται οι συνολικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΑΕΕ μέχρι σήμερα από τις εταιρίες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 32,4 εκατ. ευρώ. Δηλώθηκαν 785 ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.
Πέραν αυτών δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.
«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.
- Περού: Πληρωμένοι εκτελεστές δολοφόνησαν δήμαρχο
- Η σοκολάτα τώρα δικαιώνεται: Δεν είναι «ένοχη» απόλαυση
- Μπαίνει φρένο στα Airbnb – Οι νέοι κόφτες
- ΗΠΑ – Ιράν: Σημάδια προόδου στις προσπάθειες να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία – Ο ρόλος του Πακιστάν
- Πώς έγινε η κινηματογραφική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη
- Η Κούβα απαντά στον κουβανικής καταγωγής Ρούμπιο κάνοντάς τον μαριονέτα του Muppet Show




