Τα μπλε μάρμαρα και οι πυραμιδικές μορφές εμφανίζονται σε ολόκληρο το πολυτελές κατάστημα μόδας της ετικέτας Céline στο Μαϊάμι, το οποίο σχεδιάστηκε από την ελβετική εταιρεία «Valerio Olgiati».

Το διώροφο κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος της πόλης  δίπλα  σε μεγαθήρια κορυφαίων εμπορικών σημάτων μόδας όπως  Gucci, Tom Ford και Louis Vuitton.

Η Céline έχει ήδη υποκαταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Beverly Hills. Για το σχεδιασμό του τρίτου καταστήματος στις ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι του οίκου ανέθεσαν στον Valerio Olgiati να σχεδιάσει ένα χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις συλλογές έτοιμων ενδυμάτων και αξεσουάρ του.

Αριστερά με ένα μεγάλο άνοιγμα, το αρχιτεκτονικό στούντιο αποφάσισε να επιστρατεύσει για την πρόσοψη του καταστήματος, τους τοίχους και τα δάπεδα το μάρμαρο Pinta Verde της Βραζιλίας.

Εμπνευσμένοι από την μοναδική μπλε-πράσινη πατίνα του υλικού, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «χώρο όπου μπορεί να φανταστεί ένα εσωτερικό σύμπαν».

Οι αρχιτέκτονες έκοψαν τμήματα της οροφής του υπογείου για να εισάγουν δύο όγκους πυραμιδικού σχήματος, οι οποίοι καταλήγουν στο ισόγειο του καταστήματος – ο ένας σχηματίζει μια  σκάλα, ενώ ο άλλος έχει την κορυφή μίας ογκώδους στήλης από σκυρόδεμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο