
Χωρίς τέλος η τραγωδία στη Γένοβα, στους 43 οι νεκροί
Εντοπίστηκαν και οι τελευταίοι αγνοούμενοι
Η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοούμενων στη Γένοβα, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού βρέθηκαν οι σοροί και των τριών τελευταίων θυμάτων, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό στους 43 νεκρούς.
Ένα τμήμα μήκους 200 μέτρων της γέφυρας Μοράντι κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, εν μέσω καταιγίδας, παρασέρνοντας τα οχήματα που την διέσχιζαν εκείνη την ώρα, ενώ τεράστια κομμάτια τσιμέντου και μετάλλων έπεσαν από ύψος 50 μέτρων.
Αφού εντοπίστηκαν σε ένα καταπλακωμένο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν από τους διασώστες οι τρεις σοροί, οι αρχές της Γένοβας αναθεώρησαν προς τα επάνω τον τελικό απολογισμό. Άλλοι εννέα άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία και οι τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μολονότι έχουν πλέον εντοπιστεί όλοι όσοι είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο Στέφανο Τσάνουτ, είπε στο Sky TG24: “Η δουλειά μας συνεχίζεται για να βεβαιωθούμε ότι δεν έμεινε κανείς κάτω από τα συντρίμμια”. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται ώστε να καταστήσουν ασφαλή τον χώρο και να βοηθήσουν τις ανακριτικές αρχές να καθορίσουν τα αίτια της καταστροφής.
Η οδογέφυρα αποτελούσε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει τη Γένοβα με τη Γαλλία, στα δυτικά. Υπεύθυνη για τη διαχείρισή της ήταν η εταιρεία Autostrade per l’Italia, μονάδα του κατασκευαστικού ομίλου Atlantia. Το Σάββατο η Autostrade δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να ξαναχτίσει τη γέφυρα και να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όσους έχασαν τα σπίτια τους λόγω της κατάρρευσης.
- Ιράν: Για «πολύ καλές» έμμεσες συνομιλίες στο Κατάρ κάνει λόγο ο Τραμπ
- Κατεχόμενα: Μίσθωσαν την παραλία όπου έγινε η απόβαση στην Κύπρο το 1974 στον κατοχικό στρατό για 30 χρόνια
- Άνοιξαν το σκορ οι ΗΠΑ κόντρα στη Βοσνία (vids)
- Νιγηρία: Ενοπλοι δολοφονούν τουλάχιστον 15 ανθρώπους στην «κεντρική ζώνη»
- Και ο Παναμάς χτίζει νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας για την… αντιμετώπιση των συμμοριών
- Κολομβία: Λιτότητα και υδραυλική ρωγμάτωση με το καλημέρα από τη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση

