Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλική νίκη του βελτιωμένου Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό

Φιλική νίκη του βελτιωμένου Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό

Βελτιωμένη εικόνα εν συγκρίσει με τα ματς απέναντι σε ΑΕΛ και Ομόνοια παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, στο τελευταίο φιλικό του -κεκλεισμένων των θυρών- πριν την έναρξη της Super League, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού, στο «Ελ Πάσο». Οι Χατζηγιοβάνης (27΄) και Μουνιέ (56΄) ήταν οι σκόρερ

Βελτιωμένη εικόνα εν συγκρίσει με τα ματς απέναντι σε ΑΕΛ και Ομόνοια παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, στο τελευταίο φιλικό του -κεκλεισμένων των θυρών- πριν την έναρξη της Super League, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού, στο «Ελ Πάσο». Οι Χατζηγιοβάνης (27΄) και Μουνιέ (56΄) ήταν οι σκόρερ.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Δώνης, επέλεξε να αποφύγει τα πειράματα στην ενδεκάδα, αλλά έπαιξε με δύο νέα συστήματα, το 5-3-2 και το 3-4-3. Εκτός έμεινε ο Κουρμπέλης, ο οποίος αν είναι καλά, θα είναι δεδομένα στο αρχικό σχήμα απέναντι στην Ξάνθη για την 1η αγωνιστική της Super League.

Στη θέση του βασικού του φορ, ο Δώνης δοκίμασε ως προωθημένο τον Άντονι Μουνιέ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν είχε δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση. Επίσης ο 49χρονος τεχνικός έβαλε τον Τζανδάρη αντί του Κάτσε στο κέντρο.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου έπαιξε με σύστημα 5-4-1 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Επασί με τον Τσαμπούρη δεξί μπακ και τον Ντιόγκο αριστερό, ενώ οι τρεις στόπερ ήταν οι Κρνέτα, Ζησόπουλος και Χατζηλάμπρος. Στη μεσαία γραμμή δεξιά αγωνίστηκε ο Σαβαντογκό και αριστερά ο Νανγκίς με τους Όμο και Βίντεκερ να είναι τα δυο αμυντικά χαφ ενώ στη κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιακουμάκης.

Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15′, όταν ο Νανγκίς μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά, γύρισε προς τον Γιακουμάκη και αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Χατζηγιοβάνη, ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, αλλά το γκολ του νεαρού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 27ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0: Ο Μπουζούκης πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με απευθείας πλασέ νίκησε τον Επασί.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αντιλεού πέρασε στο ματς αντί του Κρνέτα για τον Λεβαδειακό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Μετά από 10 λεπτά χωρίς φάση για τις δυο ομάδες, οι «πράσινοι» απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη στο 55′, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Επασί.

Στο 57ο λεπτό, ο Μητρόπουλος πήγε να διώξει με τον Τζανδάρη να βάζει τη κόντρα και την μπάλα να φτάνει στο Μουνιέ ο οποίος καλυπτόταν. Ο Γάλλος γύρισε και έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Ο Δώνης έριξε στο ματς τους Παντελάκη, Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη αντί των Πούγγουρα, Χατζηγιοβάνη και Ινσούα εν συνεχεία και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τριάδα στα χαφ τους Δώνη, Κάτσε, Τζανδάρη και τους Μουνιέ, Μπουζούκη ως δίδυμο στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τότε, με εντολή Δώνη, το 5-3-2 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-5-2.

Ο Λεβαδειακός έχασε δύο ευκαιρίες, αλλά και Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ στο 85′ όταν ο Γιόχανσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε προς τον Εμμανουηλίδη που έκανε τη κίνηση και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα έξω. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο δεν είχε… τύχη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί (67′ Γιόχανσον), Πούγγουρας (58′ Παντελάκης), Κολέβετσιος (75′ Θεοχάρης), Οικονόμου (67′ Μαυρομάτης), Ινσούα (58′ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης (67′ Στάικος), Δώνης (75′ Σέχου), Μπουζούκης (73′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (58′ Κάτσε), Μουνιέ (67′ Πίσπας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης (90′ Βήχος), Κρνέτα (46′ Αντιλεού), Ζησόπουλος, Χατζηλάμπρος 76′ Καραχάλιος), Ντιόγκο, Όμο, Βίντεκερ (51′ Σουμπίνιο), Νανγκίς, Γιακουμάκης (51′ Μητρόπουλος), Σαβαντογκό (64′ Μαρκόφσκι).

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024