Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ανασχηματισμός, η γενιά των 40άρηδων και ο φόβος των δημοσκοπήσεων

Ο ανασχηματισμός, η γενιά των 40άρηδων και ο φόβος των δημοσκοπήσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας γράφει και σβήνει ονόματα ετοιμάζοντας το «λίφτινγκ» του κυβερνητικού σχήματος

Ένα από τα τελευταία του «χαρτιά» προκειμένου να αλλάξει την αποκαρδιωτική εικόνα που έχει η κυβέρνηση λόγω και της φθοράς – εξαιτίας των χειρισμών στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι –   αναμένεται να παίξει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός.

Το «λίφτινγκ» του κυβερνητικού σχήματος που θα ανακοινώσει μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται με αγωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διατηρήσει το στοιχείο της έκπληξης στον επικείμενο ανασχηματισμό, το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως  πληροφορίες για τις επικείμενες αλλαγές και τη στόχευση του πρωθυπουργού στην προσπάθειά του να αφήσει η κυβέρνηση πίσω την τραγωδία με το Μάτι και να δώσει έμφαση σε θέματα καθημερινότητας και οικονομίας.

Αρχικά, υπήρχαν «διαρροές» για έναν ριζικό ανασχηματισμό αλλά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως χαμήλωσαν οι προσδοκίες για εντυπωσιακές αλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα θελήσει να δώσει  έμφαση στη «γενιά των 40νταρηδων» ώστε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η «κυβέρνηση και η χώρα γυρίζουν σελίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέρα από τα νέα πρόσωπα που θα ρίξει στη «μάχη», θα αναβαθμίσει στελέχη που ανήκουν στο στενό πυρήνα επιρροής του και τα οποία δεν έχουν φθαρεί πολιτικά.

Άλλωστε ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα φτάσει μέχρι τις εκλογές. Γι΄ αυτόν τον λόγο, οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεχτικές ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες στο κόμμα, να διατηρηθεί η ποσόστωση με τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ – οι οποίοι όπως έχει πει ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος – μόλις έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα ρίξουν την κυβέρνηση – αλλά και να στείλει ένα σήμα ότι έμαθε από τα λάθη και «τιμώρησε» όσους δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο φόβος των δημοσκοπήσεων τρομάζει το Μαξίμου

Και ενώ η κυβέρνηση ζει το δικό της … όνειρο με την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ο φόβος των δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας το ερχόμενο διάστημα τρομάζει το Μαξίμου.

Οι δημοσκοπήσεις του Φθινοπώρου θα καταγράψουν τη φθορά της κυβέρνησης από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ενώ θα υπάρξουν και τα πρώτα μηνύματα των πολιτών για το πως βλέπουν την Ελλάδα μετά μνημονίων. Η κυβέρνηση, «ποντάρει» ότι θα υπάρξει αναστροφή της εικόνας για την κυβέρνηση λόγω της λήξης του προγράμματος βοήθειας αλλά και της απελευθέρωσης των ελλήνων στρατιωτικών, εξέλιξη που προσπαθεί να καρπωθεί για να αποδώσει στη… μαεστρία της ελληνικής διπλωματίας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024