Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο Οινούσσες: Άκαρπες οι έρευνες για τον 22χρονο

Ναυάγιο Οινούσσες: Άκαρπες οι έρευνες για τον 22χρονο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, οι δύο διασωθέντες που περισυνελέγησαν από πλοία ανοιχτής θαλάσσης μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό του 22χρονου αγνοούμενου από το ναυάγιο στις Οινούσσες.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες, καθώς ο νεαρός δεν είχε εντοπιστεί.

Αντίθετα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, οι δύο διασωθέντες που περισυνελέγησαν από πλοία ανοιχτής θαλάσσης μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ομοίως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό και την περισυλλογή από το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ» Ν. Χίου 525 μίας 24χρονης (σε πλωτή σχεδία – λάμπα ρομπότ), στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Οινουσσών.

Σύμφωνα με δήλωση της ανωτέρω, επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, τον 22χρονο αδερφό της και έναν 59χρονο, (σύνολο τέσσερις -04- επιβαίνοντες) στο Α/Κ «ΑΣΠΑΣΙΑ» Λ. Χίου 3068, το οποίο μετά τον απόπλου του από το λιμένα Χίου με κατεύθυνση το λιμένα Οινουσσών, μεσημβρινές ώρες χθες, παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των τριών (03) αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο 59χρονος, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ» και περισυνελέγη από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η σορός του 68χρονου.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο Π.Ν., πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, καθώς και επαγγελματίας δύτης. Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ελικόπτερα SUPER PUMA της Π.Α. και ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι δύο (02) διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ομοίως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Οι έρευνες προς εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα».

Τουρκικά εμπόδια στην επιχείρηση διάσωσης

Νωρίτερα, με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης των ελληνικών Αρχών η Τουρκία προχώρησε σε νέα ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα εξέδωσε δική της NAVTEX και NOTAM, μέσω της οποίας διεκδικεί αυτή το δικαίωμα και τον έλεγχο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, ενώ ήδη είχε αρχίσει μεγάλη επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Οι συντεταγμένες που εξέδωσε ο τουρκικός σταθμός NAVTEX της Σμύρνης φτάνουν έως τις ακτές της Χίου, δεσμεύοντας την περιοχή.

Σύμφωνα, πάντως, με το Λιμενικό έως τώρα δεν έχει καταγραφεί καμία ενόχληση ή παρενόχληση από τουρκικά σκάφη στην περιοχή ευθύνης του, με την ελληνική πλευρά να έχει εκδώσει δικές της ειδοποιήσεις για έρευνες από θαλάσσης και αέρος στην περιοχή του ναυαγίου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024