Σαλβίνι : Το Aquarius μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία
Στο πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ και μεταφέρει 141 ανθρώπους που περισυνέλεξε στην κεντρική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, με σύντομο κείμενό του στο διαδίκτυο
Στο πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει σε ΜΚΟ και μεταφέρει 141 ανθρώπους που περισυνέλεξε στην κεντρική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, με σύντομο κείμενό του στο διαδίκτυο.
Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Πλοίο ΜΚΟ Aquarius με άλλους 141 μετανάστες. Γερμανική ιδιοκτησία, ναυλώθηκε από γαλλική ΜΚΟ, ξένο πλήρωμα, σε χωρικά ύδατα της Μάλτας, με σημαία Γιβραλτάρ. Μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία! Στοπ στους διακινητές ανθρώπων και στους συνενόχους. Κλειστά λιμάνια, ανοικτές καρδιές».
Nave ONG Aquarius con altri 141 immigrati a bordo: proprietà tedesca, noleggiata da Ong francese, equipaggio straniero, in acque maltesi, battente bandiera di Gibilterra.
Può andare dove vuole, non in Italia!
STOP trafficanti di esseri umani e complici,#portichiusi e #cuoriaperti— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) August 13, 2018
Επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, η γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία έχει αποφασίσει να κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των ΜΚΟ που σώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο και να δέχεται μόνον τα σκάφη των ευρωπαϊκών στρατιωτικών αποστολών.
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442