Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση με... κωδικό «Σώστε τον Αλέξη»

Επιχείρηση με… κωδικό «Σώστε τον Αλέξη»

Έχει αρχίσει κατακαλόκαιρα και πρόκειται να  συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ

H… επιχείρηση «Σώστε τον Αλέξη, προστατέψτε το Μαξίμου» έχει αρχίσει κατακαλόκαιρα και πρόκειται να  συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  αυτό λένε κάποιοι που βρίσκονται πολύ κοντά στους… «σκηνοθέτες της επιχείρησης» με σκοπό να σβήσουν, όσο γίνεται, τις πολιτικές φωτιές που άναψε η τραγωδία στο Μάτι. Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός έδωσε μία ακόμα επικοινωνιακή παράσταση με τη σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, όμως η… αντεπίθεση θα γίνει με τον ανασχηματισμό.

Υπουργοί περνούν από την… κρησάρα

Απ’ ό,τι μου μεταφέρουν τα υπόγεια του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είναι ιδιαίτερα σκεπτικός με τις αλλαγές που θα κάνει και σίγουρα δεν θα είναι εν θερμώ. «Μην κάνουμε κανένα λάθος και μας γυρίσει μπούμερανγκ» λένε συνεργάτες του. Οπως τονίζουν, 12 με 15 υπουργοί και υφυπουργοί είναι «καρφωμένοι» στις καρέκλες τους (ή έτσι νομίζουν), ενώ όλοι οι υπόλοιποι περνούν από την «κρησάρα». Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό που θα δίνει την αίσθηση του νέου ξεκινήματος και δεν θα είναι σαν το παιχνίδι με τις… μουσικές καρέκλες.

Εκείνο που σιγοψιθυρίζουν πάντως στα πολιτικά γραφεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φήμες ότι ο κ. Τσίπρας θα κινητοποιήσει τη γενιά των… 30άρηδων plus. Τη νέα φουρνιά στελεχών δηλαδή (Ζαχαριάδης, Ηλιόπουλος, Σβίγγου κ.λπ.) που εικάζεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση. Και κάποιοι κακεντρεχείς… μεσήλικοι και πιο πάνω λένε με νόημα: «Μόνο η ηλικία μετρά; Το μυαλό, οι σπουδές και η πείρα θα πεταχτούν στο καλάθι;».

Για κάποιους μπορεί να είναι έκπληξη, για τον κατάσκοπό μου στο Μαξίμου όχι: ο Δ. Τζανακόπουλος είναι νούμερο 2, παρά τις επικρίσεις που δέχεται με αφορμή το Μάτι. «Και στον ανασχηματισμό θα… ανασχηματιστεί μόνο αν το επιθυμεί ο ίδιος» λένε. Εκτός εάν λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον κ. Τσίπρα. Το ίδιο, μου λένε, ισχύει και για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, το δίδυμο δηλαδή Κοντονή – Παπαγγελόπουλου, που κι αυτό θέλει να παραμείνει ως έχει.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024