Βούτσης : Η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία, αλλά συνεχίζεται
«Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής»
Σε μια σχετικά αμφίσημη δήλωση αναφορικά με όσα έχουν συμβεί στην τραγωδία στην ανατολική Αττική προέβη ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά ο Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως πρέπει «να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση».
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης εστίασε στη μεταμνημονιακή εποχή και τα έως σήμερα επιτεύγματα της χώρας που οδηγούν στην μεταμνημονιακή εποχή.
«Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο, όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής, όπως η μείωση της ανεργίας» σημείωσε.
«Το γεγονός ότι βγαίνουμε με ασφάλεια από αυτήν τη μνημονιακή μέγγενη, μέσα σε αυτό το άκρως δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ένθεν κι ένθεν της χώρας, είναι ένα θετικό μήνυμα που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα του τουρισμού, αποτελεί το βασικό και μεγάλο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Βούτσης προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρχουν τολμηρές παρεμβάσεις όπως έχουν παρουσιαστεί (από την κυβέρνηση) τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, από την εποχή Τρίτση είμαστε στην τέταρτη γενιά αυθαιρέτων».
Όσον αφορά την αναδιάρθρωση της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών εκτίμησε ότι θα χρειαστεί 1 με 1,5 μήνας, δηλαδή περίπου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
- Λανουά: Μόλις 12 από τους 31 διαθέσιμους elite διαιτητές ήρθαν στη Super League
- Μπαίνει «κόφτης» ταχύτητας στα πατίνια – Τα μέτρα που εξετάζονται
- Η Βαρκελώνη διπλασιαζει τα τέλη για τους επισκέπτες από κρουαζιέρες για να χτυπήσει τον υπερτουρισμό
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε

