Το Kumaon Hotel είναι ένα ορεινό καταφύγιο που βρίσκεται κρυμμένο ψηλά στα Ιμαλάια. Ονομάστηκε μετά από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, το Kumaon βρίσκεται στα 1600μ. Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κοντά στην ιστορική πόλη Almora στην Ινδία. Βρίσκεται σε μια κορυφογραμμή του βουνού Nanda Devi, το ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο μέσω απότομων μονοπατιών που σκαρφαλώνουν από τον κεντρικό δρόμο.

 

 

Η αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε από τους βραβευμένους αρχιτέκτονες Pradeep Kodikara και Juneshi Samaraweera της εταιρείας Zowa. Ο χώρος που περιβάλλεται από μπαμπού είναι ένα παράδειγμα συγκρατημένης πολυτέλειας και οικολογικής συνειδητοποίησης. Τα υλικά προέρχονταν από την τοπική κοινωνία  και οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου διατηρούνται απλοί και ρουστίκ για να τονίζουν τις πέτρες, το μπαμπού, το πευκοδάσος και τα αγαθά προϊόντα. Ακόμη και τα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τοπικό τεχνίτη.

 

Με 10 πολυτελείς σουίτες, βιβλιοθήκη, σαλόνι ηλιοθεραπείας και γκουρμέ εστιατόριο, το θέρετρο Kumanon μπορεί αναμφίβολα να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση ανάμεσα στα βουνά, τις κοιλάδες, τα δάση και τις λίμνες.