Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: ΟΗΕ και ΗΠΑ ζητούν έρευνα για τη φονική επιδρομή κατά αμάχων

Υεμένη: ΟΗΕ και ΗΠΑ ζητούν έρευνα για τη φονική επιδρομή κατά αμάχων

Από την αεροπορική επίθεση επλήγη, μεταξύ άλλων, σχολικό λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, εκ των οποίων 29 παιδιά. Η ευθύνη αποδίδεται στην στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση να διενεργηθεί «άμεση και ανεξάρτητη» έρευνα για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων την Πέμπτη, εκ των οποίων 29 ήταν παιδιά, σε αεροπορική επιδρομή η οποία έπληξε μεταξύ άλλων σχολικό λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη και η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στην στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γκουτέρες «καταδικάζει» την επιδρομή στη Σααντά και «καλεί για άμεση και ανεξάρτητη έρευνα», ενώ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύρραξη να φροντίζουν να μην πλήττονται «άμαχοι (…) κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νωρίτερα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ζητήσει από τον συνασπισμό των διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να διεξάγει έρευνα γι αυτές τις αεροπορικές επιδρομές.

«Ασφαλώς μας ανησυχούν οι αναφορές για επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων. Καλούμε τον σαουδαραβικό συνασπισμό να διεξαγάγει ενδελεχή και διαφανή έρευνα για το περιστατικό», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024