
Μάτι : Η Πυροσβεστική δεν απαντούσε στις κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό, καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική για την εξέλιξη της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική δεν είχε η Αστυνομία
Το αλαλούμ και η έλλειψη συντονισμού που επικράτησαν τις πρώτες ώρες της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου με τους τουλάχιστον 91 νεκρούς έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο εκθέτοντας την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.
Όπως έγινε γνωστό, καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική για την εξέλιξη της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική δεν είχε η Αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι αξιωματικοί που εκτελούσαν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, όμως κανείς δεν απαντούσε σε κανέναν από τους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα προκύπτουν από επίσημα έγγραφα τα οποία πρόκειται να σταλούν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Σε ένα από αυτά τα έγγραφα μάλιστα, αναφέρεται ότι η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου – Νέα φωτιά στην Κοζάνη
- Η καλοκαιρινή πόζα της Κάιλι Μινόγκ που έβαλε «φωτιά» στο διαδίκτυο
- Το «αντίο» του Βαλμπουενά: «Θα διατηρώ πάντα έναν βαθύ δεσμό με τον Ολυμπιακό» (pic)
- Στο μικροσκόπιο οι παλιές υποθέσεις του ιατροδικαστή και του τοξικολόγου στην Κρήτη
- Καύσιμα: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων με την τιμή της βενζίνης να «καίει»
- O Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.66μ. και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ (vids)

