Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύεται η τουρκική λίρα

Ενισχύεται η τουρκική λίρα

Μετά τις αναφορές για επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων στις ΗΠΑ

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε περίπου κατά 2% νωρίς την Τρίτη, ανακάμπτοντας από το ιστορικά χαμηλό επίπεδό της, αφού το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τη Δευτέρα, η λίρα υποχώρησε έως και 6%, εν μέσω ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την επιδείνωση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Μια αντιπροσωπεία Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον σε δύο ημέρες για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη κρίση στη σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO, όπως μετέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν καταλήξει σε προσυμφωνίες για ορισμένα ζητήματα, πρόσθεσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η λίρα έχει χάσει πάνω από το 27% της αξίας της φέτος. Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,2298 λίρες ανά δολάριο. Τη Δευτέρα, υποχώρησε κατά 4,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Διαβάστε επίσης:

Επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας «βλέπει» η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024