Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον πολύ μεγάλο αγώνα με την Λουκέρνη στο Καραϊσκάκη. Και είναι ξεκάθαρο πως ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της ελβετικής ομάδας.

Φρόντισε άλλωστε να δείξει στους παίκτες του πολλά στιγμιότυπα από αγώνες της Λουκέρνης, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πλέον την Λουκέρνη στο «πιάτο».

Ο Μαρτίνς έκανε (και με το παραπάνω) τη δουλειά του σε ότι αφορά την ανάλυση του αντιπάλου. Και είναι δεδομένο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ξεκάθαρη στόχευση, σε ότι έχει να κάνει με το πλάνο που θα ακολουθήσουν οι ερυθρόλευκοι στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν.

Τι έχει δει ο Πορτογάλος; Τα κενά που έχει στα μετόπισθεν η ελβετική ομάδα. Την ευκολία με την οποία κάνουν το λάθος οι αμυντικοί, όταν ασκηθεί πίεση από την αντίπαλη ομάδα. Κι αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού. Την αδυναμία της Λουκέρνης να ανταποκριθεί σε συνθήκες πίεσης.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ζήτησε συγκεκριμένες κινήσεις στον χώρο από τον Φορτούνη αλλά και τους δύο ακραίους επιθετικούς (Λάζαρο και Ποντένσε). Δεν είναι τυχαίο πως ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.

Ο Μαρτίνς ξέρει επίσης ότι η Λουκέρνη είναι ομάδα που δεν έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες και θέλει να εκμεταλλευτεί και την έδρα. Είναι προφανές ότι έχοντας παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της ελβετικής ομάδας, ο Μαρτίνς είναι σε θέση να γνωρίζει τις αδυναμίες της Λουκέρνης.

Και ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Ελβετών. Οι οδηγίες έχουν δοθεί από τον Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να εφαρμόσουν το πλάνο στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Το σίγουρο είναι πως ο έμπειρος τεχνικός έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και αυτό είναι κάτι που λέει συνεχώς τόσο στους παίκτες του όσο και στους συνεργάτες του.