
Ινδονησία: Στους 82 οι νεκροί από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας.
Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κυριακή το νότιο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, σπέρνοντας τον πανικό στο πλήθος των τουριστών του νησιού, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Μπαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 82 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει παιδάκι ενός έτους.
Το εστιακό βάθος της δόνησης μετρήθηκε στα 10 χλμ., ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).
Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία στη συνέχεια ήραν.
Οι κάτοικοι της Ματαράμ έκαναν λόγο για τρομερή δόνηση που τους συγκλόνισε και πετάχτηκαν στους δρόμους, προκλήθηκε διακοπή ρεύματος και οργανώθηκε η εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε ασφαλείς χώρους.
- Τι σημαίνει η εμπορική συμφωνία Βρετανίας με κράτη του Κόλπου
- «Πόλεμος των Άστρων» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Όλοι περιμένουν τη Ρεάλ Μαδρίτης
- Πρωταθλήτρια Σαουδικής Αραβίας η Αλ Νασρ με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο! (vid+pic)
- Κάγια Κάλας: Πρέπει να τελειώσει ο «έλεγχος» και η «απομόνωση» του λαού στην Κούβα
- Final Four 2026: Αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίξουν τον ημιτελικό Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
- Η αυστηρή προειδοποίηση του Ταραντίνο στον Μπραντ Πιτ





